Werkwijze

Bij hondentrimsalon à la Cindy wordt gewerkt met de nieuwste methodes om uw hond de vacht-behandeling te bieden die uw hond nodig heeft.

Na het maken van een telefonische afspraak, komt u uw hond op het afgesproken tijdstip brengen.  Samen met de trimster wordt er gekeken in welke staat de vacht van uw hond verkeerd, en afhankelijk daarvan kijken we samen wat de wensen en mogelijkheden zijn.

U kunt in de salon blijven tijdens de trimbeurt, maar u mag uw hond ook na de behandeling komen halen op het afgesproken tijdstip.

Bij de start van de behandeling gaat uw hond in bad en wordt gewassen met speciale hondenshampoo, afgestemd op de vachtsoort van uw hond.
We föhnen de vacht droog met een waterblazer, zodat de huid niet uitdroogt of de hond het te warm krijgt. Op deze manier wordt ook meteen de loszittende wol uitgeblazen en is er een verminderde kans op constante rui! Standaard worden de nagels geknipt en de haren uit de oren verwijderd (de meningen hierover zijn verdeeld, dus we horen graag van u wat uw wensen hierin zijn). Vervolgens wordt de vacht in het afgesproken model gebracht. Afhankelijk van de vachtsoort wordt de vacht ingekort met schaar of tondeuse of met de hand geplukt.

Als uw hond klaar is, heeft hij of zij de mogelijkheid om even te rusten in de daarvoor bestemde kennel of nog even lekker de benen te strekken in de salon.

Wij gaan diervriendelijk te werk en in samenwerking met u als eigenaar hopen wij uw hond de beste vachtverzorging mee te geven. En zijn verblijf in de trimsalon zo prettig mogelijk te laten verlopen. Op die manier wordt zijn verblijf in de trimsalon een positieve ervaring.